7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Θέλουμε λίγες μέρες να πείσουμε τους διασώστες να εμβολιαστούν

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Θέλουμε λίγες μέρες να πείσουμε τους διασώστες να εμβολιαστούν
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Χρόνο προκειμένου να πειστούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να το πράξουν, ζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

«Παλεύουμε κάθε μέρα να πείσουμε τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν. Άρα πρέπει να δοθούν ακόμα λίγες μέρες να τους πείσουμε. Να μην τεθεί σε ισχύ η αναστολή. Λίγες μέρες ακόμα για να πείσουμε τους διασώστες. Θα τους πείσουμε. Είναι πολύ σκληρό μέτρο η αναστολή εργασίας», τόνισε.

«Στην Αττική, έχουν εμβολιαστεί στο 85% οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Ξεκινήσαμε τον Γενάρη με ένα ποσοστό 40% και εν μέσω καλοκαιριού, φτάσαμε στο 85%. Από εκεί και πέρα δεν περισσεύει κανένας διασώστης», υπογράμμισε.

«Δεν μπορούμε να υπάρξουμε 10-15 λιγότερα ασθενοφόρα στην Αττική, γιατί θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Όταν έχουμε 60 και 70 περιστατικά σε αναμονή, αν μειωθούν κατά 10 ασθενοφόρα, τι θα γίνουν περιστατικά; Θα πεθαίνουν άνθρωποι», επισήμανε, ενώ σημείωσε πως πληρώματα από την Αττική εξυπηρετούν και ανάγκες στην περιφέρεια.

«Εμείς επιμένουμε ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστές να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοι και εμβολιαστήκαμε. Όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Δεν θα πρέπει να βγουν σε αναστολή εργασίας κάποιοι συνάδελφοι στις 2 Σεπτεμβρίου γιατί έχουν οικογένειες, αλλά και γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα», σχολίασε.