Πρόεδρος επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Να κάνει η Ελλάδα όσα πρέπει

Πρόεδρος επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Να κάνει η Ελλάδα όσα πρέπει

Να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις κάλεσε ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, μιλώντας στη Βουλή.

«Πρέπει κι εσείς κάνετε όσα πρέπει αλλά κι εμείς πρέπει να σας βοηθήσουμε στις δημόσιες επενδύσεις», τόνισε στέλνοντας ουσιαστικά ένα μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας συνεχίσει να έχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί τότε δεν θα χρειαστούν συμπληρωματικά μέτρα.

«Ξέρουμε ότι ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% έως το 2022 είναι απαιτητικός αν και αυτή την στιγμή τον έχει υπερβεί η Ελλάδα και άρα – ενδεχομένως - δεν θα χρειαστούν συμπληρωματικά μέτρα για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ενώ υποστήριξε ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι θετική «και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς». Εκτίμησε, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μνημόνιο στην Ελλάδα και μίλησε για  «τεράστια επιτυχία για την Ευρώπη που απέδειξε ότι έχει την δύναμη να αντιμετωπίζει κρίσεις».

«Είναι σαφές μήνυμα ότι η Ευρώπη είναι μια μη αναστρέψιμη πορεία. Είναι μεγάλη επιτυχία και για την Ελλάδα για όλους τους Έλληνες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.