Πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» στη δωρεά Μποδοσάκη

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» στη δωρεά Μποδοσάκη

Η επικεφαλής της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» χαρακτήρισε άστοχη την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να απορρίψει τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού από το ίδρυμα Μποδοσάκη, επισήμανε ότι η απόφαση αυτή στηρίχθηκε από τα μέλη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και αποκήρυξε την ανακοίνωση που συνυπέγραψε υπέρ της μη αποδοχής.

«Η πρώτη ανακοίνωση μας ήταν άστοχη. Αποκηρύσσω την προηγούμενη ανακοίνωση που είχα προσυπογράψει μαζί με τα άλλα δύο μέλη της ΔΑΚΕ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα δόθηκε μία πολύ μεγάλη διάσταση που κανείς από μας δεν την φανταζόταν. Σαφώς και δεν είμαστε αντίθετοι, κάποια τουλάχιστον μέλη από την ΕΛΜΕ με τις χορηγίες και τις δωρεές εφόσον μιλάμε για δωρεές που προέρχονται από κοινωφελή ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς με κοινωφελή σκοπό. Ήταν άστοχη η απόφαση μας, πρέπει να το παραδεχτώ, για την μη αποδοχή της δωρεάς του ιδρύματος Μποδοσάκη», σημείωσε.

Όπως ανέφερε η κ. Γιαννούλη μετά το θόρυβο που ξέσπασε συγκάλεσε νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να ξανασυζητηθεί το θέμα. Εκεί τα τρία μέλη που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ τάχθηκαν υπέρ της χορηγίας, ενώ άλλα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) και σε μία άλλη ανεξάρτητη παραπαράταξη με το όνομα «όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί» επέμειναν στο όχι. Ωστόσο όμως η κ.Γιαννούλη δεν έκανε χρήση της ενισχυμένης ψήφου της προέδρου που της δίνει ο κανονισμός προκειμένου η απόφαση να γύρει υπέρ της αποδοχής της χορηγίας. Ίδια αποδίδει αυτή τη στάση της σε λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας.

Η κ. Γιαννούλη αναφέρει ότι τώρα το λόγο έχουν τα σχολεία της περιοχής για το αν θα δεχτούν την δωρεά ή όχι ωστόσο προσθέτει πως αν τεθεί εκ νέου θέμα δωρεάς από άλλο ίδρυμα ή οργανισμό τότε η απόφαση της ΕΛΜΕ θα είναι θετική.

 

Φωτογραφία: intimenews