Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Όσοι μας ρίχνουν μολότοφ «χαϊδεύονται» από την πολιτική ηγεσία

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Όσοι μας ρίχνουν μολότοφ «χαϊδεύονται» από την πολιτική ηγεσία

Ως «έθιμο» χαρακτήρισε την επίθεση αγνώστων στα κεντρικά των ΜΑΤ στην Καισαριανή τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πρόεδρος του σωματείου των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας, προσθέτοντας ότι αυτές οι ομάδες «χαϊδεύονται» από την πολιτική ηγεσία.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» και απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις κατά τη σημερινή επίθεση, ο Βασίλης Ντούμας εξήγησε ότι «δεν είναι εύκολο να συλλάβεις ανθρώπους που επιτίθενται εν είδει αντάρτικου» για να προσθέσει ότι χρειάζεται ειδικό σχέδιο σύλληψης αυτών των ανθρώπων.

«Επαφίεται στο πόσο τυχεροί θα είναι οι αστυνομικοί για να μην τραυματιστούν και άτυχοι οι κουκουλοφόροι να συλληφθούν», πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο «αν θέλει το κράτος να πατάξει τέτοια φαινόμενα, δημιουργεί νόμους για να συλληφθούν να πληρώσουν τις ζημιές και να μην το ξανακάνουν».

«Οι ομάδες αυτές χαϊδεύονται από την πολιτική ηγεσία» κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου των ειδικών φρουρών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο, στην Καισαιριανή, όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και τα ΜΑΤ.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές. Σημειώνεται ότι από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Φωτογραφία αρχείου