Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Μέχρι χθες υπήρχε μπαχαλοκρατία

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Μέχρι χθες υπήρχε μπαχαλοκρατία

Η προετοιμασία των προηγούμενων ημερών από πλευράς Αστυνομίας έφερε αποτέλεσμα αποτρέποντας τα επεισόδια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ανέφερε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας αναφερόμενος σε όσους κάνουν λόγο σήμερα για αστυνομοκρατία ότι «μέχρι χθες υπήρχε αναρχοκρατία και μπαχαλοκρατία».

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών τόνισε πως η αστυνομία θα είναι εκείνη που θα θέτει τους όρους και τις εγγυήσεις έτσι ώστε να περάσουμε στη σημερινή μέρα και να λέμε ότι δεν άφησε πίσω της καταστροφές, αποκαΐδια και τραυματίες.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση και μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που κάνει λόγο περί αστυνομοκρατίας, ο κ. Ντούμας απάντησε πως «αστυνομοκρατία για να αισθανθεί ο πολίτης θα πρέπει οι γειτονιές της πατρίδας μας, της Ελλάδος, της Αθήνας, της Αττικής να έχουν τόσο πυκνή αστυνομική παρουσία ώστε να είναι ασφυκτική. Αν εννοούν αστυνομοκρατία το παραδοσιακό κέντρο της Αθήνας, που παραδίδονταν στις φλόγες μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, εγώ δεν το λέω αστυνομοκρατία, γιατί μέχρι χτες, εκεί που σήμερα χαρακτηρίζουμε αστυνομοκρατία, υπήρχε αναρχοκρατία και μπαχαλοκρατία, δεν μπορούμε να περάσουμε από τη νύχτα στη μέρα με μαγικές μεθόδους».

Ο κ. Ντούμας αναφέρθηκε και σε μία κοπέλα που «αισθάνθηκε ότι άσκησαν βία πάνω της», σημειώνοντας πως υπάρχει η διαδικασία της προανάκρισης, η δικαιοσύνη, «φυσικά δεν λέμε ότι η αστυνομία είναι άγγελοι με φτερά ή δεν υπερβάλλουν μερικές φορές, γι'' αυτό είναι υπάρχει και η δικαιοσύνη της αστυνομίας για να μαζέψει αυτούς που υπερβάλλουν».