Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Οι «μπαχαλάκηδες» είχαν σχέδιο, η ΕΛΑΣ όχι

Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Οι «μπαχαλάκηδες» είχαν σχέδιο, η ΕΛΑΣ όχι

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης.

«Δεν δέχομαι τα συγχαρητήρια της κυρίας υπουργού γιατί τους περιορίσαμε και διέλυσαν το πανεπιστήμιο και δεν διέλυσαν την πόλη της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας. Θα δεχόμασταν συγχαρητήρια αν δεν είχαμε επεισόδια, αν συλλαμβάναμε τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει αυτή την εικόνα, 200-300 άτομα να καταστρέφουν δημόσιες περιουσίες και ο λογαριασμός να πηγαίνει στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Τσαϊρίδης μιλώντας στον Real fm.

Καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε σχέδιο από την πλευρά της αστυνομίας αποκάλυψε ότι «η εντολή ήταν να περιορίσουμε τα συγκεκριμένα άτομα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μόνο. Μπρος- πίσω κάναμε, τρώγαμε πέτρες και μολότοφ, κάναμε μία επιχείρηση, τους βάζαμε μέσα και ξανά πίσω. Διαπιστώσαμε ότι σχέδιο είχαν μόνο οι ''''μπαχαλάκηδες ''''. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εξελίσσονται και η αστυνομία μένει στάσιμη»,

Όπως επισήμανε ο κ. Τσαϊρίδης, «και τις πέτρες τρώμε και οι μολότοφ μας καίνε, 15 χρόνια που είμαι στα ΜΑΤ αυτό το πράγμα ζούμε. Κατά το παρελθόν έχει εφαρμοστεί ο σχεδιασμός και είχαμε αποτελέσματα. Πρέπει επιτέλους και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Πανεπιστημιακού Ασύλου «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου διότι όποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να οργανώσει η αστυνομία ένα σχέδιο όπου με την έναρξη των επεισοδίων να μπει μέσα και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε κακουργηματικές πράξεις οφείλει η αστυνομία να εισέρχεται στον πανεπιστημιακό χώρο. Σε καμία περίπτωση ( δεν χρειάζεται η άδεια του Πρύτανη). Εφόσον υπάρχει ένας μεγάλος όγκος ατόμων, θα πρέπει να μπούμε και εμείς οργανωμένα, πρέπει να υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός για να εισέλθουμε και να συλληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα. Το θέμα είναι αν υπάρχει και αν υπάρχει γιατί δεν εφαρμόζεται. Το θέμα είναι γιατί δεν δίνεται αυτή η εντολή, εκτός αν φέρουμε εμείς την ευθύνη να το ξέρουμε ώστε την επόμενη φορά να κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει», είπε ο κ. Τσαϊρίδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «να μη δούμε τις ίδιες εικόνες στις 6 Δεκέμβρη (σ.σ. επέτειος της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου), σε 15 μέρες να μην ξανασυμβούν τα ίδια πράγματα».