Προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το Σίτι για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα

Προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το Σίτι για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το Σίτι του Λονδίνου, οι οποίες εξετάζουν τη μεταφορά υπηρεσιών τους ενόψει του Brexit στην αρχή του νέου έτους, ενημέρωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Πατέλης που μίλησε στο οικονομικό δίκτυο με αφορμή την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, αναφέρθηκε στην επένδυση της Microsoft και επισήμανε ότι η προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στη χώρα ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα βάσει του οποίου εκλέχθηκε η κυβέρνηση.

Υπογράμμισε τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Brexit και το γεγονός ότι θα υπάρξει μεταφορά υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες προς το παρόν, ωστόσο αναφέρθηκε στις προχωρημένες συζητήσεις που έχει η ελληνική κυβέρνηση με τρία πιστωτικά ιδρύματα τα οποία «θέλουν να διαφοροποιηθούν έξω από το Λονδίνο» ενόψει της αποχώρησης της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε το σχέδιο προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την προσέλκυση εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών απ’ όλο τον κόσμο με κίνητρο ότι εφόσον μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα θα είναι αφορολόγητο το μισό από το ετήσιο τους εισόδημα.