Προχωράμε με έργα για την προστασία του περιβάλλοντος
Κ. Χατζηδάκης

Προχωράμε με έργα για την προστασία του περιβάλλοντος

Επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη στη νήσο Χρυσή πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και του δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καζαντζάκη.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως υπάρχει πολιτική βούληση για να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα, όπως δεν έγινε μέχρι σήμερα παρά τις διακηρύξεις των προηγούμενων ετών, ενώ σημείωσε πως στην αυριανή σύσκεψη στο Ηράκλειο θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα και θα ληφθούν αποφάσεις.

«Γαϊδουρονήσι, Χρυσή, θεωρητικά περιοχή Natura. Πολλοί έχουν "κλάψει" για τις Natura σε αυτό τον τόπο. Είναι οι ίδιοι περίπου που έχουν διαδώσει και fake news όλο το τελευταίο διάστημα ότι δήθεν εμείς, η δική μας κυβέρνηση με τον πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο, πάμε να καταστρέψουμε τις Natura. Εμείς όμως είμαστε που θα τις προστατεύσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε:

«Ξεκινάμε από εδώ από τη Χρυσή με ειδικό διαχειριστικό σχέδιο στη βάση των προβλέψεων αυτού ακριβώς του νόμου. Αυτοί που έκλαιγαν τόσο καιρό και τώρα παριστάνουν τους εισαγγελείς δεν έχουν κάνει τίποτα. Από το 2015 υπάρχει μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης στα συρτάρια της Κεντρικής Διοίκησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει τίποτε».

Σημείωσε ότι το υπουργείο ενεργεί σε όλη την Ελλάδα με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, με ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις Natura, με ειδικά διαχειριστικά σχέδια και με προεδρικά διατάγματα με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Αυτή είναι η πραγματική πολιτική για την προστασία των Natura, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια ανθρώπων που είτε δεν ξέρουν το θέμα είτε έχουν τυφλό κομματικό πάθος. Προχωράμε μπροστά με έργα όχι με λόγια για την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.