Προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία από το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία από το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως στον Δήμο Αγρινίου έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώνεται με έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περίπου 50 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Αγρινίου, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών και μηχανημάτων για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού γυμνασίου και λυκείου.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

Πάντως, όπως επισημαίνει, όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των υδατορεμάτων.