Προβάδισμα Μπάιντεν στις κρίσιμες πολιτείες που κέρδισε ο Τραμπ το 2016

Προβάδισμα Μπάιντεν στις κρίσιμες πολιτείες που κέρδισε ο Τραμπ το 2016

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την προεδρία της χώρας δεν δείχνει να μειώνεται, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στον Λευκό Οίκο, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι κρίσιμες πολιτείες δείχνουν να προτιμούν Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση του Sienna College για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times δίνει προβάδισμα στον πρώην αντιπρόεδρο σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια (+10%), στο Μίσιγκαν (+11%)  και το Ουισκόνσιν, που είχε κατακτήσει ο Ρεπουμπλικανός ένοικος του Λευκού Οίκου προ τετραετίας για να πάρει τελικά τη νίκη από τη Χίλαρυ Κλίντον. Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα – και σε άλλες πολιτείες, που θεωρούνται ότι γέρνουν παραδοσιακά υπέρ των Ρεπουμπλικανών, περιλαμβανομένης της Φλόριντα (6%), της Αριζόνα (7%) και της Βόρειας Καρολίνα (9%). 

Σημειώνεται ότι η διαφορά στις εν λόγω πολιτείες δείχνει να παγιώνεται. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που στις 8 Ιουνίου, ο Τραμπ ύστερα από την δημοσίευση δημοσκόπηση του δικτύου Fox News, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Μια ειδική δημοσκόπηση του Fox News στην πολιτεία της Πενσυλβάνια έδινε προβάδισμα στον Μπάιντεν 8 μονάδων (50%-42%). Επίσης το ίδιο δίκτυο έδινε προβάδισμα στον πρώην αντιπρόεδρο και στο Μίσιγκαν, όπου αποσπά το 49% των προτιμήσεων έναντι 41% του Τραμπ. Το 2016, ο σημερινός πρόεδρος είχε κερδίσει στο Μίσιγκαν μια πολιτεία όπου οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν σημειώσει νίκη από το 1988.