ΗΠΑ - Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μπάιντεν 8% και 15% δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα Μπάιντεν 8% και 15% δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Δύο νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν το προβάδισμα του υποψηφίου προέδρου με τους Δημοκρατικούς Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο μάλιστα δείχνει να παγιώνεται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του δικτύου Fox News,ο Τραμπ συγκεντρώνει το 41% των ψήφων με τον Μπάιντεν να προηγείται 8 μονάδες και να βρίσκεται στο 49%. Την ίδια ώρα το 54% των ψηφοφόρων δεν εγκρίνει την επίδοση του Τραμπ ως προέδρου έναντι 45% που θεωρεί ότι ο πρόεδρος πράττει ορθά ως επικεφαλής της χώρας. 

Η δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post δείχνει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να έχει προβάδισμα στους περισσότερους τομείς έναντι του σημερινού προέδρου. Στο θέμα του κορονοϊού, 54% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα έκανε καλύτερη δουλειά, έναντι 34% που απάντησε υπέρ του Τραμπ. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το εύρημα της έρευνας για τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών οι οποίοι σε ποσοστό μόνο 38% εγκρίνουν τους χειρισμούς του προέδρου με τον κορονοϊό. Στην εν λόγω εκλογική ομάδα θεωρείται ότι ο Τραμπ πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη έναντι του Μπάιντεν. 

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Τρίτη, το 55% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Μπάιντεν ενώ το 40% υπέρ του Τραμπ.

Στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, ο Δημοκρατικός υποψήφιος διατηρεί σταθερά την πρωτοπορία από τον Μάρτιο με 17% διαφορά, 54%-37%.

Μια από τις λίγες εκλογικές ομάδες που ο σημερινός πρόεδρος έχει μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλο του είναι οι λευκοί χωρίς πτυχίο όπου αποσπά το 61% έναντι 34% του Μπάιντεν. Το 2016 ο Τραμπ είχε κερδίσει το 71% των ψηφοφόρων αυτής της κατηγορίας.

Με φόντο τα παραπάνω, σημειώνεται ότι προ ημερών μια άλλη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac έδειξε μια πτώση του Τραμπ της τάξης του 8% μέσα σε ένα μήνα (52% τον Ιούνιο- 44% τον Ιούλιο) όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς του Προέδρου και του οικονομικού του επιτελείου. Η ίδια έρευνα δίνει προβάδισμα στον Τζο Μπάιντεν με 55% έναντι 45%, βάσει της γενικότερης οικονομικής του προσέγγισης.