Προβάδισμα 20 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 20 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ισχυρό προβάδισμα που ξεπερνάει τις 20 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα. Παράλληλα, ποσοστό 65% δηλώνει πως εμπιστεύεται τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ σχεδόν οι μισοί εκφράζονται θετικά για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 20,3% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 7,3%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων:

ΝΔ 39.4%

ΣΥΡΙΖΑ 19,1%

ΚΙΝΑΛ 7.3%

ΚΚΕ 5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.5%

ΜεΡΑ25 3.0%

ΑΛΛΟ 8,2%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,5%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1,0%

Το 65% εμπιστεύεται την επιτροπή λοιμωξιολόγων

Σχετικά με τον COVID-19 φαίνεται η πλειοψηφία να εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%), σημαντικό όμως ποσοστό (35%), δεν τους εμπιστεύεται πια. Ταυτόχρονα 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όταν αυτό υπάρξει κι εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, με ένα σημαντικό ποσοστό (25%) να κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης οι πολίτες ανησυχούν πρωτίστως για την οικονομία (43%) και μετά για την τουρκική προκλητικότητα (32%) και την πανδημία (20%). Επίσης, επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στην Τουρκία ζητά το 30% ενώ ένα 21% επιθυμεί και στρατιωτική απάντηση.

Το 46% εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, έναντι 38% που επιθυμεί να παραμείνει ίδια. Ταυτόχρονα οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που οι περισσότεροι την προσδιορίζουν «μετά το 2023» (39%), ενώ το (28%) τη βλέπει να έρχεται το 2022.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Interview σε μορφή PDF