Προανακριτική: Ξεκίνησε η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»

Προανακριτική: Ξεκίνησε η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»

Με τη κατάθεση του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα, υπό το κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση», συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής, τα μέλη της οποία βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Όπως και με τον «Μάξιμο Σαράφη», η κατάθεση γίνεται μόνο με ηχητική μετάδοση της φωνής η οποία θα αλλοιώνεται, καθώς ο μάρτυρας βρίσκεται στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα μέλη της Επιτροπής στον 14ο.

Υπενθυμίζεται ότι επίσης όπως και με τον «Μάξιμο Σαράφη» και για την «Αικατερίνη Κελέση» είχε εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής και της δόθηκε κλήτευση για την ημέρα και την ώρα που θα καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, αφότου δεν εμφανίστηκε να καταθέσει σε πρώτη φάση.

Προηγουμένως, την περασμένη Δευτέρα, η «Αικατερίνη Κελέση» είχε αιτηθεί την ανάκληση της κλήσης της ως μάρτυρας επικαλούμενη την ευρωπαϊκή οδηγία. Σε δήλωση της, είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε με γνωρίζει».

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χτες, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια εξέταση του μάρτυρα με την ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», η οποία ξεκίνησε από τις 4 το απόγευμα. Επί 8 ώρες ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» απαντούσε στις ερωτήσεις του κλιμακίου της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας προχώρησε σε αναδίπλωση κατά τη διάρκεια της εξέτασής του,  όπου μεταξύ άλλων φέρεται να χαρακτήρισε «πιθανολογήσεις» όσα είπε ενώπιον της εισαγγελίας Διαφθοράς, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα στοιχείο εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων, ενώ άδειασε την Ελένη Τουλουπάκη σχετικά με το καθεστώς προστασίας του σύμβολου του Υπουργείου Υγείας, Νίκου Μανιαδάκη.