ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Τι κατέθεσε ο λογιστής της CCC

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Τι κατέθεσε ο λογιστής της CCC

Η σύμβαση μεταξύ της εταιρείας CCC - Tοξότη βάσει της οποίας δόθηκε και το ποσό των 3.000.000 υπεγράφη πριν η πρώτη αναλάβει το έργο το οποίο αφορούσε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φέρεται να δήλωσε ο Αντώνης Λιανός, προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών και λογιστηρίου της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή για το Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιανός σημειώνοντας πως η συνεργασία των δύο εταιρειών έγινε στα πλαίσια των διεθνών πρακτικών που ακολουθούνται στο εξωτερικό φέρεται να υποστήριξε ότι η συμφωνία που υπήρξε δεν αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι δε γνωρίζει και οτιδήποτε για συναντήσεις των ιδιοκτητών της εταιρείας με υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διευκρινίζοντας, όπως αναφέρουν πληροφορίες στην κατάθεσή του, ότι δεν θυμάται το περιεχόμενο της σχετικής συμφωνίας καθώς και ότι ο ίδιος ασχολείται με έργα του εξωτερικού φέρεται να δήλωσε άγνοια για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αλλά και το αν η εταιρεία Τοξότης είχε διεθνή εμπειρία στην οποία να στηρίχθηκε και η σχετική συνεργασία για την κατασκευή έργου στο εξωτερικό.

Με βάση τις πληροφορίες από την προανακριτική ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι

  • Η σύμβαση CCC- Καλογρίτσα υπεγράφη ενώ η πρώτη δεν είχε πάρει το έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τονίζοντας όμως ότι δεν τη θυμάται
     
  • Σε αυτού του είδους τα έργα υπάρχουν λεπτομέρειες που δίδονται κατά τη διάρκεια του έργου.
     
  • Δε γνώριζε αν η εταιρεία είχε φερεγγυότητα για ανάλογα έργα τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος ασχολείται με έργα του εξωτερικού και αναφέροντας πως «έβλεπε» ότι η Τοξότης έκανε τα έργα της ΔΕΗ και αλλά.
     
  • Δε γνώριζε για ενδεχόμενη διεθνή εμπειρία της Τοξότης, αλλά ότι είχε ακούσει για κάποια έργα στα Βαλκάνια χωρίς όμως να είναι σίγουρος.