Προανακριτική Επιτροπή: Στον εισαγγελέα οι ηχογραφήσεις Μιωνή

Προανακριτική Επιτροπή: Στον εισαγγελέα οι ηχογραφήσεις Μιωνή

Την αποστολή του ηχητικού αποσπάσματος της συνομιλίας Μιωνή - Παππά και όλων των σχετικών πρακτικών στον αρμόδιο εισαγγελέα αποφάσισε η προανακριτική Επιτροπή μετά από πρόταση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη και το «ναι» του Κινήματος Αλλαγής. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να σταλούν στον Εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην Επιτροπή ο Ν. Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο Σ. Μιωνή διαφέρουν σημαντικά απ' ό,τι είχε πει στην Επιτροπή ο πρώτος.

«Ακούσαμε για λεφτά πολλά λεφτά, για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν, ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

«Ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές;», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε τονίζοντας ότι «μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή, από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Ν.Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ Παππά και Μιωνή είναι διαφορετικοί, γι' αυτό και πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Ν. Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εαν τώρα ο κ.Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του άλλο θέμα».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δ.Μπιαγκής χαρακτήρισε συγκλονιστικά όσα ακούσαμε σήμερα και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι». « Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας», προσέθεσε.

Στο μεταξύ, νέα προθεσμία για να μελετήσει τα νέα συντριπτικά στοιχεία που έρχονται στο φως από την κατάθεση των ηχογραφήσεων του Σ. Μιωνή ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής του κατάθεσης.

Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως θύμα παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης και επεσήμανε: «Είμαι υγιέστατος Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας Είμαι όρθιος και ζωντανός χωρίς συμπληρώματα διατροφής Εάν μου συμβεί οτιδήποτε να ξέρετε ότι δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας».