Διευρύνεται η λίστα υπόπτων - Στο κάδρο Φιλιππάκης, Παπαδάκου, Τάρκας
Προανακριτική

Διευρύνεται η λίστα υπόπτων - Στο κάδρο Φιλιππάκης, Παπαδάκου, Τάρκας

Σε νέα μονοπάτια βαδίζει πλέον η προανακριτική Επιτροπή, καθώς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η πλειοψηφία πρότεινε να κληθούν ως ύποπτοι και μη πολιτικά πρόσωπα, επιβεβαιώνοντας πλήρως την αποκάλυψη του «Φιλελεύθερου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάδρο των ευθυνών μπαίνουν πλέον η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννης Φιλιππάκης καθώς και ο αρθρογράφος Αλέξανδρος Τάρκας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με βάση την κατάθεση του επιχειρηματία, Σ. Μιωνή. Υπενθυμίζεται ότι με την διεύρυνση του κατηγορητηρίου ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της σύστασης συμμορίας.

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία θέλοντας να ρίξει φως στην σκοτεινή υπόθεση του «παραδικαστικού» πρότεινε κλήση ως υπόπτων των κ.κ Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Ταρκα και Γ. Παπαδάκου και εγγράφως να τοποθετηθούν οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζάχαρης και Λάμπρος Σοφουλάκης.

Ωστόσο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν άκουσαν την διεύρυνση της λίστας των υπόπτων επιχείρησαν να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις στην Επιτροπή, αποχωρώντας από την αίθουσα. Κύκλοι πάντως της προανακριτικής υπογραμμίζουν πως τα μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας αφήνουν εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Δεν θεωρείται, μάλιστα, τυχαία η φράση του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα ο οποίος σήμερα υπογράμμισε με νόημα: «Δεν είμαστε εμείς ο Παπαγγελόπουλος». 

Από την πλευρά της πάντως, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, σε δήλωσή της αναφέρει ότι: «Η απόφαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να με καλέσει ως ύποπτη με αφορμή τους εις βάρος μου ισχυρισμούς του συκοφάντη και ερευνουμένου ως υπόπτου για απάτη από την Ελληνική Δικαιοσύνη Sabby Mioni, είναι μία ακόμα προσπάθεια των σκοτεινών κύκλων που διακινούσαν το μαύρο πολιτικό χρήμα να με τρομοκρατήσουν, να με φιμώσουν, και να με εξαφανίσουν από το χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι λυπηρό ότι στις επιθέσεις σε βάρος μου συνηγορούν με παράνομες μεθόδους και αντισυνταγματικές πρακτικές και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η αλήθεια όμως θα ακουστεί και στη Βουλή, γιατί κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει στο να αποκαλύπτω το σκοτεινό και ζοφερό πρόσωπο της εξουσίας, αλλά και τους συνεργούς εκείνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, λεηλατώντας και καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία. Θα εμφανιστώ στην επιτροπή, με όποια ιδιότητα και αν μου ζητηθεί και θα πω την αλήθεια».