7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Προ των πυλών το άνοιγμα της Μυκόνου - Πιθανότερη ημερομηνία η Δευτέρα 

Προ των πυλών το άνοιγμα της Μυκόνου - Πιθανότερη ημερομηνία η Δευτέρα 
AP Images

Η Δευτέρα 26 Ιουλίου θεωρείται ως κομβική μέρα για το τι μέλλει γενέσθαι για τη Μύκονο. Στο τραπέζι της συζήτησης υπάρχει η άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στο νησί. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα οπότε ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο είτε την Παρασκευή 23 Ιουλίου ή το αργότερο τη Δευτέρα 26 Ιουλίου  να υπάρξουν εξελίξεις.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει σε εξέλιξη διαβουλεύσεις ώστε να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα. 

Η αλλαγή στα μέτρα οφείλεται  κυρίως  στα επιδημιολογικά δεδομένα. Έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία. 

Εφ' όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.