8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Πριγκόζιν: Ο δυτικός πολιτισμός αργοπεθαίνει και θα ηττηθεί από τη Ρωσία

Πριγκόζιν: Ο δυτικός πολιτισμός αργοπεθαίνει και θα ηττηθεί από τη Ρωσία
AP Newsroom

O Γεβγένι Πριγκόζιν, Ρώσος επιχειρηματίας και στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, που κατηγορείται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλους για χρηματοδότηση της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Group, είπε ότι «ο δυτικός πολιτισμός που αργοπεθαίνει θα νικηθεί από τη Ρωσία».

Ο Guardian τον είχε προσεγγίσει για να κάνει ένα σχόλιο σχετικά με τα στοιχεία που εμπλέκουν μαχητές του Wagner σε σφαγές στο Μάλι. Σε απάντηση είπε ότι «είχε επανειλημμένα πει ότι ο όμιλος Wagner δεν υπάρχει» και ότι δεν είχε «καμία σχέση με αυτό».

«Είστε ένας δυτικός πολιτισμός που πεθαίνει που θεωρεί τους Ρώσους, τους κατοίκους του Μάλι, τους Κεντροαφρικανούς, τους Κουβανούς, τους Νικαράγουας και πολλούς άλλους λαούς και χώρες ως αποβράσματα του τρίτου κόσμου», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας. «Θυμηθείτε, αυτό δεν είναι αλήθεια... Είστε ένα αξιολύπητο μάτσο διεστραμμένων που αργοπεθαίνει, και είμαστε πολλοί, δισεκατομμύρια. Και η νίκη θα είναι δική μας!».

Ο Πριγκόζιν είπε ότι «παρακολουθούσε στενά τα γεγονότα στο Μάλι», όπου «συλλογικά η Δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες που προσπαθούν να ακολουθήσουν μια πολιτική υποδούλωσης της Αφρικής, φυτεύουν και οργανώνουν τρομοκρατικές ομάδες στο Μάλι εδώ και χρόνια. ».

«Αυτό έγινε», είπε, «για να κρατηθεί ο πληθυσμός αυτής της χώρας σε φόβο, να λεηλατηθεί ο φυσικός του πλούτος και να διαγραφούν τα χρήματα που διατέθηκαν για τις λεγόμενες ειρηνευτικές επιχειρήσεις».