«Πράσινο φως» των Ρώσων γιατρών να μεταβεί ο Ναβάλνι στη Γερμανία

«Πράσινο φως» των Ρώσων γιατρών να μεταβεί ο Ναβάλνι στη Γερμανία

Οι γιατροί του νοσοκομείου του Ομσκ έδωσαν το πράσινο φως για τη μετάβαση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβαλνι στη Γερμανία κατόπιν σχετικού αιτήματος της οικογένειας του και μετά από την αρχική άρνηση των ρωσικών αρχών.

Σύμφωνα με το Associated Press, το αεροπλάνο που έχει ναυλώσει για τον σκοπό γερμανική ΜΚΟ θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για το Βερολίνο.

Νωρίτερα, η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε μέσω επιστολής από τον Ρώσο πρόεδρο να δώσει άδεια προκειμένου να μεταφερθεί ο 44χρονος στη Γερμανία για νοσηλεία.

"Αυτή τη στιγμή ο σύζυγός μου Αλεξέι Ανατολίεβιτς Ναβάλνι βρίσκεται στο νοσοκομείο πρώτων βοηθειών Ν1 της πόλης Ομσκ σε σοβαρή κατάσταση. Θεωρώ, ότι χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια στη Γερμανία. Από τις 12:00 της 21ης Αυγούστου διαθέτουμε όλες τις δυνατότητες για την άμεση μεταφορά του Αλεξέι υπό την επίβλεψη γιατρών υψηλού επιπέδου", αναφέρει στην επιστολή της η Γιούλια Ναβάλναγια.

"Επισήμως απευθύνομαι σε σας ζητώντας να επιτρέψετε την μεταφορά του Αλεξέι Ανατολίεβιτς Ναβάλνι στη Γερμανία", συνεχίζει απευθυνόμενη στον Πούτιν.

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί γιατροί που έφτασαν στη Ρωσία με αεροπλάνο που ναύλωσε ΜΚΟ, κατάφεραν να δουν τον Αλεξέι Ναβάλνι. Παρότι οι Ρώσοι γιατροί υποστήριξαν ότι οι Γερμανοί συμφώνησαν να παραμείνει ο Ναβάλνι στο Ομσκ, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, καθώς η μεταφορά του είναι παρακινδυνευμένη, λίγη ώρα αργότερα ήρθε η διάψευση.

Διαβάστε ακόμα: 

Σκληρή αντιπαράθεση για μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία- Διεθνή αιτήματα για έρευνα