Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Πραγματικότητα σε λίγους μήνες ο φράχτης στον Έβρο

Πραγματικότητα σε λίγους μήνες ο φράχτης στον Έβρο

Τη διαβεβαίωση ότι η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο προχωρά και το έργο θα είναι έτοιμο σε λίγου μήνες, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι η Ελλάδα  κατάφερε να γίνει «σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχουν από την πλευρά της Τουρκίας προκλήσεις στα σύνορα και η ελληνική κυβέρνηση είναι «απόλυτα ψύχραιμη».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων» και πως στον Έβρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού, της Frontex. Είπε επίσης ότι με την πρόσληψη ακόμη 400 νέων συνοριοφυλάκων που έχουν όπως είπε δρομολογηθεί «πιστεύω ότι η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας περιπολίες αστυνομικών. Ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αστυνομίας. 

Επισήμανε ότι επί 10 χρόνια η αστυνομία έμεινε χωρίς νέες προμήθειες και πως συνολικά από την προηγούμενη χρονιά αλλά το τρέχον έτος αγοράστηκαν 1.500 αστυνομικά αυτοκίνητα.