Πρ. Εισαγγελέων Ελλάδος: Οι θέσεις Πολάκη δημιουργούν την εντύπωση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Πρ. Εισαγγελέων Ελλάδος: Οι θέσεις Πολάκη δημιουργούν την εντύπωση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και διακύβευση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, έπειτα από τις νέες επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη κατά τις Δικαιοσύνης και των δικαστών. 

«Η Δικαιοσύνη είναι προπύργιο της Δημοκρατίας, αν καταρρεύσει δεν θα έχουμε Δημοκρατία. Περιφρουρούμε και ζητάμε τη στήριξη όλων για να στηριχθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος της» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει μια αντιπαλότητα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, δεν ξέρω από πού έχει ερείσματα. Οι δηλώσεις του κ. Πολάκη δείχνουν την εντύπωση ότι ο κ. υπουργός είναι σαν να δίνει εντολές, οδηγίες προς δικαστικούς λειτουργούς», πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενα λάθη δικαστών, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι ελέγχουν τις ενέργειες των συναδέλφων. Τις όποιες καθυστερήσεις τις αναφέρουμε στα αρμόδια θεσμικά όργανα και αν οι συνάδελφοι υπαίτια καθυστερούν, αρχίζει ο πειθαρχικός έλεγχος. Δεν φαίνονται καθυστερήσεις σε σοβαρές υποθέσεις. Εξωθεσμικά ακούγονται διάφορα, αυτά δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις. Και οι δικαστικοί λειτουργοί άνθρωποι είναι. Αν ακούγονται όμως τέτοια πράγματα, δημιουργούνται ερωτηματικά στην κοινωνία. Δημιουργείται η εντύπωση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

 

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ελπίδα οι αναρτήσεις του κ. Πολάκη «να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης» με δεδομένο ότι έχει κάνει κατά καιρούς και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις.

Παράλληλα, σχολίασε πως δημιουργείται «μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα» εξηγώντας ότι «αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και "αυτό δεν είναι μόνο τυχαία". Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;». 

«Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνησης οφείλει να σέβεται τη Δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις. Οι δικογραφίες αυτές είναι τόσο περίπλοκες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή» σημείωσε ο ίδιος.

Φωτογραφία: intime.news