Πρ. αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Οι τέσσερις ένστολοι θα έκαναν τη δουλειά τους και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;

Πρ. αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Οι τέσσερις ένστολοι θα έκαναν τη δουλειά τους και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;

Με τη φράση «πιστεύετε ότι οι τέσσερις ένστολοι θα έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;» επιχείρησε να δικαιολογήσει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης το γεγονός ότι δεν έγινε καμία επ'' αυτοφόρω σύλληψη κατά την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη.

«Όταν βλέπουμε να κάνουν συλλήψεις ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ και να δέχονται επιθέσεις; Τι θέλετε, όταν υπάρχει όχλος 100 ατόμων να προσπαθούν να συλλάβουν ένα άτομο για να γίνουν και αυτοί θύματα; Σκοπός ήταν να φύγει ο κ. Μπουτάρης από το χώρο» πρόσθεσε σχολιάζοντας τις κινήσεις των συναδέλφων του ο κ. Τσαϊρίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Μιλάμε για έναν όχλο δεκάδων ατόμων, μπορεί και εκατό. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο όγκος δεν μπορεί να κρατηθεί με τέσσερις ένστολους αστυνομικούς» υποστήριξε για όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λογική εικόνα. Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης απαξίωσης». «Σέβεται κανείς τον Έλληνα αστυνομικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης.

Στο ερώτημα, τέλος, γιατί η αστυνομία έχει μετατραπεί σε θεατή ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «η αστυνομία είναι θεατής γιατί χρησιμοποιείται ως κυματοθραύστης για τις μνημονιακές πολιτικές».