8ος χρόνος, ημέρα 2475η
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

ΠΟΥ: Στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης επιλέχθηκε ως εκπαιδευτής επιθεωρητών κρουαζιερόπλοιων

ΠΟΥ: Στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης επιλέχθηκε ως εκπαιδευτής επιθεωρητών κρουαζιερόπλοιων

Ως εκπαιδευτής επιθεωρητών κρουαζιερόπλοιων επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα ο Δρ Αντώνιος Παπαδάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας που επελέγησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εκπαιδεύουν συναδέλφους τους σε θέματα επιθεώρησης και έκδοσης πιστοποιητικών υγιεινής πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Μαζί με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, Ιατρό Χαράλαμπο Βασιλείου, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψήφιων εκπαιδευτών για την επιθεώρηση πλοίων και την έκδοση πιστοποιητικών Υγιεινής Πλοίων έπειτα από πρόταση του υπουργείου Υγείας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις τεχνικές επιθεώρησης πλοίων και τις νέες πρακτικές που επέβαλε η πανδημία στον τομέα αυτό, ώστε να τις εφαρμόσουν εμπλουτισμένες με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. στην καθημερινή εργασιακή τους πρακτική.

Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλλουν περιοδικές αναφορές στον Π.Ο.Υ., καθώς και να συμμετέχουν με σχετικές παρουσιάσεις των εργασιών τους στο 2ο στάδιο της εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022 στον Πειραιά. Σκοπός της εκπαίδευσης των δύο στελεχών είναι να δημιουργηθεί ένας κατάλογος εμπειρογνωμόνων από τους εκπαιδευμένους επιθεωρητές που θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές ανάγκες εκπαίδευσης για την υγιεινή πλοίων, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επιθεωρητές από το Μαρόκο, τη Γεωργία, τη Γερμανία, το Ομάν, το Πακιστάν, την Ισπανία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ