ΠΟΥ: Ρεαλιστική η πιθανότητα να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού

ΠΟΥ: Ρεαλιστική η πιθανότητα να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπογράμμισε χθες ότι είναι "ρεαλιστική η πιθανότητα να σταματήσει" η εξάπλωση στον κόσμο του νέου κοροναϊού COVID-19, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι εξακολουθεί να συνιστά "πολύ σοβαρή απειλή" και σήμερα ξεπέρασε τους 1.100 θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε βεβαίως χθες Τρίτη από την Γενεύη ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να συνιστά "μια πολύ σοβαρή απειλή" εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, με περισσότερα από 400 κρούσματα να έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και εδάφη.

Ωστόσο "αν επενδύσουμε τώρα (...) έχουμε μια ρεαλιστική πιθανότητα να σταματήσουμε αυτήν την επιδημία", πρόσθεσε σε διάσκεψη στην Γενεύη στην οποία μετέχουν μέχρι σήμερα 400 επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν μέσα για την καταπολέμηση της επιδημίας. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε επίσης όλες τις χώρες να δείξουν "αλληλεγγύη" και να μοιραστούν τα επιστημονικά τους δεδομένα.

Εκτός ηπειρωτικής Κίνας ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο μόνον δύο ανθρώπων, ενός στις Φιλιππίνες και ενός στο Χονγκ Κονγκ. Και οι δύο ήταν Κινέζοι πολίτες.