ΠΟΥ: Μείωση 16% στα κρούσματα και 10% στους θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο

ΠΟΥ: Μείωση 16% στα κρούσματα και 10% στους θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο

Αισιόδοξα είναι τα νέα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσον αφορά την πορεία της πανδημίας παγκοσμίως καθώς όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε μείωση της τάξης του 16% στον αριθμό των κρουσμάτων και 10% στον αριθμό των θανάτων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε παγκόσμιο επίπεδο την περασμένη εβδομάδα σε 2,7 εκατομμύρια και των νεκρών σε 81.340.

Όπως αναφέρεται, πέντε από τις έξι περιφέρειες του κόσμου για τις οποίες δίνει στοιχεία ο ΠΟΥ κατέγραψαν διψήφια μείωση του αριθμού των μολύνσεων, με εξαίρεση την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου και καταγράφηκε αύξηση ύψους 7%.

Τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 20% στην Αφρική και στην περιφέρεια του δυτικού Ειρηνικού, κατά 18% στην Ευρώπη, κατά 16% στην αμερικανική ήπειρο και κατά 13% στη νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε καταγραφεί σε 94 χώρες, ενώ το στέλεχος από τη Νότια Αφρική έχει εντοπιστεί σε 46 χώρες. Όσον αφορά το στέλεχος που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία, αυτό έχει εντοπιστεί σε 21 χώρες.