7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΥ - Κορονοϊός: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

ΠΟΥ - Κορονοϊός: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών
Eurokinissi

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολικών ιδρυμάτων θα πρέπει να είναι μεταξύ των ομάδων που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα κατά της Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα οι ευρωπαϊκές διευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της UNICEF.

Θα πρέπει «να προταθούν εμβόλια κατά της Covid-19 στους εκπαιδευτικούς και στα άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού ως ομάδα στόχο των εθνικών σχεδίων εμβολιασμού», αναφέρουν οι εν λόγω θεσμοί του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή τους, καλώντας τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν εμβολιαστική στρατηγική που να είναι προσανατολισμένη στην εκπαίδευση με παρουσία των μαθητών στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προχώρησαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, είτε εξετάζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. 

Στις ΗΠΑ προ ημερών ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι οι δάσκαλοι και το προσωπικό των δημόσιων σχολείων στην πόλη  θα απαιτηθεί να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. Σύμφωνα με την εντολή που θα εκδώσει το υπουργείο Υγείας της πόλης, όλο το προσωπικό του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου ως τις 27 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο ντε Μπλάζιο.