ΠΟΥ: Εξαίρει την AstraZeneca για την διακοπή δοκιμών του εμβολίου

ΠΟΥ: Εξαίρει την AstraZeneca για την διακοπή δοκιμών του εμβολίου
τα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξήρε σήμερα την απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα η AstraZeneca να διακόψει παγκοσμίως τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά της COVID-19 μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους μετέχοντες, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει ότι η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια, σύμφωνα με το Reuters

"Είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στις δοκιμές, είναι μια δοκιμή που διεξάγεται καλά. Η ασφάλεια είναι πάντα ένα κρίσιμο ζήτημα, είναι σημαντική και αυτοί αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με τον αρμόζοντα τρόπο", δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, αναφέρει το πρακτορείο.

Όταν της ζητήθηκε να αντιδράσει όσον αφορά την χρήση πειραματικών εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού στην Κίνα και τη Ρωσία, η Χάρις δήλωσε ότι "ο ΠΟΥ θα ήθελε να δει μια αναμέτρηση μεταξύ των εμβολίων, ώστε να έχουμε σαφείς πληροφορίες και να δούμε τα αποτελέσματα του ενός έναντι του άλλου".

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είχαν διακοπεί την περασμένη εβδομάδα μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους μετέχοντες.

Στη συνέχεια η AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ξανάρχισε τις δοκιμές του εμβολίου της κατά της COVID-19 στη Βρετανία, καθώς η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας ολοκλήρωσε την έρευνά της για το θέμα και απεφάνθη ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.