ΠΟΥ Ευρώπης: Περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό Οκτώβριο - Νοέμβριο

ΠΟΥ Ευρώπης: Περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό Οκτώβριο - Νοέμβριο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η Ευρώπη θα βιώσει αύξηση των ημερήσιων θανάτων που οφείλονται στον Covid-19 τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης Χανς Κλούγκε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα δούμε μεγαλύτερη θνησιμότητα», είπε ο Κλούγκε, τη στιγμή που η Γηραιά Ήπειρος καταγράφει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, παρόλο που ο αριθμός των θανάτων έχει παραμείνει σχετικά σταθερός.

Αυτή η αναζωπύρωση της πανδημίας, ωστόσο, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των θανάτων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Την Κυριακή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, με τα νέα κρούσματα να ανέρχονται 307.930 το τελευταίο 24ωρο.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που οι χώρες δεν θέλουν να ακούσουν δυσάρεστα νέα, και αυτό είναι κατανοητό», είπε ο Κλούγκε, τονίζοντας ότι θέλει να στείλει το «αισιόδοξο μήνυμα» ότι η πανδημία «θα τελειώσει, αργά ή γρήγορα».

Τα 55 κράτη μέλη του ΠΟΥ Ευρώπης θα έχουν διαδικτυακή συνάντηση σήμερα για να συζητήσουν την αντίδρασή τους στον νέο κορονοϊό και να διαμορφώσουν τις βασικές αρχές της πενταετούς στρατηγικής τους.

Ωστόσο, ο Κλούγκε, για άλλη μία φορά, προειδοποίησε όσους πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα σημάνει το τέλος της πανδημίας.

«Το τέλος της πανδημίας θα έρθει όταν ως κοινωνίες μάθουμε να ζούμε με τον ιό», τόνισε, «και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα, γιατί εξαρτάται από όλους εμάς».