ΠΟΥ: Είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας του κορονοϊού

ΠΟΥ: Είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας του κορονοϊού

Ο αριθμός των κρουσμάτων των κορονοϊού σταθεροποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, τονίζοντας ότι αυτή η εμφανής επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με «πολύ μεγάλη προσοχή».

«Αυτή η επιδημία θα μπορούσε να εξελιχθεί προς οποιανδήποτε κατεύθυνση», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στη Γενεύη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων: «Πιστεύω ότι σήμερα είναι πάρα πολύ νωρίς να επιχειρήσουμε να προβλέψουμε την αρχή, τη μέση ή το τέλος αυτής της επιδημίας».

Εννιά τα επιβεβαιώμένα κρούσματα στη Βρετανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονoϊού στη Βρετανία αυξήθηκαν στα 9, ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι ο τελευταίος ασθενής που εντοπίστηκε προσβλήθηκε από τον ιό στην Κίνα.

«Άλλος ένας ασθενής στην Αγγλία βγήκε θετικός στον νέο κοροναϊό (Covid-19), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στα 9», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κρις Γουίτι, ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας. Ο ασθενής έχει μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο στο Λονδίνο.