ΠΟΥ: Αναπτύσσονται 70 εμβόλια κατά του κορονοϊού παγκοσμίως

ΠΟΥ: Αναπτύσσονται 70 εμβόλια κατά του κορονοϊού παγκοσμίως

Συνολικά 70 εμβόλια για την αντιμετώπιση του covid-19 αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με 3 από αυτά να δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους. 

Σύμφωνα με έγγραφο του ΠΟΥ, ανάμεσα σε αυτά που έχουν προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές συγκαταλέγονται ένα πειραματικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την CanSino Biologics Inc. και από το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, το οποίο βρίσκεται στη φάση 2.

Επίσης, ακόμη δύο εμβόλια δοκιμάζονται σε ανθρώπους: το ένα της αμερικανικής εταιρείας Moderna Inc και το δεύτερο της επίσης αμερικανικής Inovio Pharmaceuticals Inc. 

Φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως η Pfizer Inc. και η Sanofi έχουν υποψήφια εμβόλια σε προκλινικά στάδια, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η πρόοδος σημειώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα στην ανάπτυξη εμβολίων καθώς ο ιός φαίνεται απίθανο να μπορεί αντιμετωπιστεί μόνο με μέτρα περιορισμού. «Η βιομηχανία φαρμάκου ελπίζει να συμπιέσει το χρόνο που χρειάζεται για να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο στην αγορά», όπως αναφέρεται.

Επίσης, στο τέλος του Απριλίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα τεστ εμβολίου για τον κορονοϊό στον άνθρωπο και θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ιταλικής εταιρίας Advent –Irbm με το ινστιτούτο Jenner του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Πιέρο Ντι Λορέντσο.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως έφτασε τα 1,85 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 114.000.