7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΥ: Αναμένει πλήρη στοιχεία από τη Merck για το πρώτο χάπι κατά του κορονοϊού

ΠΟΥ: Αναμένει πλήρη στοιχεία από τη Merck για το πρώτο χάπι κατά του κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει πλήρη κλινικά στοιχεία για το αντιιικό φάρμακο που έχει παρασκευάσει η Merck για τη θεραπεία ασθενών με ήπια ως μέτρια συμπτώματα κορονοϊού, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του οργανισμού, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας ότι υπέβαλε αίτηση για άδεια επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ. Αν λάβει έγκριση, θα είναι το πρώτο αντιικό σκεύασμα για τον κορονοϊό το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

«Πράγματι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Θα πρέπει να δούμε τα πλήρη στοιχεία γι'αυτό. Αν είναι αλήθεια, τότε αυτό είναι άλλο ένα όπλο στην μάχη κατά της πανδημίας της COVID-19», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ σε ερώτηση που δέχθηκε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το φάρμακο αυτό.

Το molnupiravir, το αντιιικό χάπι της Merck, μείωσε κατά 50% το ποσοστό νοσηλείας και θανάτου από την COVID-19 σε δοκιμή που έγινε σε ασθενείς με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της νόσου, οι οποίοι εμφάνιζαν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για τη νόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ