Ποσότητα ηρωίνης σε πίνακες ζωγραφικής εντόπισε το ΣΔΟΕ

Ποσότητα ηρωίνης σε πίνακες ζωγραφικής εντόπισε το ΣΔΟΕ

Τρία κιλά και τετρακόσια γραμμάρια ηρωίνης που ήταν μέσα σε πίνακες, κατασχέθηκαν προχθές σε ταχυδρομικό δέμα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, Όπλων και Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής. Παράλληλα, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ο οποίος παρέλαβε την ποσότητα της ηρωίνης.

Ειδικότερα, μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών- Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν/Ε.Μ.Π) και των συναρμόδιων γαλλικών τελωνειακών αρχών, οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος, κατόπιν σχετικής έγκρισης του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, το οποίο προερχόταν από Μοζαμβίκη με τελικό προορισμό τη χώρα μας, μέσω Γαλλίας.

Μέσα στο ταχυδρομικό δέμα, που προοριζόταν για παραλήπτη στην περιοχή των Αθηνών, υπήρχαν πίνακες λαϊκής αφρικανικής τέχνης και σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες ήταν επιμελώς κρυμμένη η ποσότητα της ηρωίνης.

Στη συνέχεια, τις μεσημβρινές ώρες προχθές, εμφανίστηκε σε κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών εταιρείας ταχυμεταφορών ο 27χρονος Νιγηριανός υπήκοος, ο οποίος με τη χρήση πλαστής άδειας παραμονής αλλοδαπού, η οποία ανέγραφε ως στοιχεία κατόχου τα στοιχεία του παραλήπτη, παρέλαβε το ταχυδρομικό δέμα. ''Αμεσα έγινε επέμβαση από κλιμάκιο υπαλλήλων του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του. Ο συλληφθείς, μετά τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από το ΣΔΟΕ εξετάζεται η συμμετοχή του σε ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με τη μέθοδο της εισαγωγής τους μέσω ταχυδρομικών δεμάτων από διάφορες χώρες του εξωτερικού.