Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω απεργιών

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω απεργιών

Σήμερα ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Ωστόσο η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αφού θα ακολουθήσουν στάσεις εργασίας μέχρι και την Πέμπτη.

Τρίτη

Στάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 έως τις 16:00.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι σε τρένα και Προαστιακό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 09.30 έως τις 16.30, σε ένδειξη σε σεβασμού προς τα θύματα του δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Τετάρτη

Την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας,τα λεωφορεία η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να μπορούν να μεταβούν οι απεργοί στις συγκεντρώσεις.

Τα τρόλεϊ, αντίστοιχα, θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Λόγω 4ωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Και την Τετάρτη τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στο λιμάνι.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία  θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Φωτογραφία αρχείου: Sooc