7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ - Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ - Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα  χώρα με εργατικά συνδικάτα να πραγματοποιούν απεργίες, στάσεις εργασίας ενώ θα λάβουν χώρα συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε παράνομη χθες το βράδυ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά την κατάθεση κατεπείγουσας αγωγής που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως.

«Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται» έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ήδη, απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στους προορισμούς τους καθώς τα πλοία έχουν δέσει στους κάβους τους εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Παρά το γεγονός ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά οι διοικήσεις των Σωματείων της Ομοσπονδίας, δήλωσαν ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί, καλώντας παράλληλα τους ναυτεργάτες να φροντίσουν για την περιφρούρησή της.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ, θα λειτουργήσουν έως τις 10 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις πανελλήνιες

Από την απεργία η εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι – Κρίθηκε παράνομη η απεργία

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, τα  ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις των Σωματείων της Ομοσπονδίας, αναφέρουν ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί, καλώντας παράλληλα τους ναυτεργάτες να φροντίσουν για την περιφρούρησή της.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.

Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας  έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 18.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση έχει επίσης προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη.