Πώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου

Πώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα επιστροφής στα θρανία για τους μαθητές, θα γίνει τελικά και ο αγιασμός, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία εορτάζει την Υψωση του Τιμίου Σταυρού. Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας δίνει οδηγίες για το πώς θα πραγματοποιηθεί φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός.

Συγκεκριμένα, από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι ο αγιασμός «θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί».

Όσον αφορά στη μάσκα πάντως και τις ανησυχίες που εκφράζονται, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε χθες ότι η χρήση της είναι πλήρως τεκμηριωμένη από τους ειδικούς.

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας και οι εναλλακτικές, επαναλαμβάνοντας ότι τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.