Πως ο Πολάκης... αδειάζει Τσίπρα για το «ακαταδίωκτο» των λοιμωξιολόγων

Πως ο Πολάκης... αδειάζει Τσίπρα για το «ακαταδίωκτο» των λοιμωξιολόγων

Η ασυλία δεν αφορά στους επιστήμονες δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήκωσε σημαία αντιπολιτευτική με αφορμή την τροπολογία που προέβλεπε «ακαταδίωκτο» για τους λοιμωξιολόγους μέλη της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί. Και τόνιζε ότι η κυβέρνηση το έκανε για τους πολιτικούς που εμπλέκονται. Φευ! Μια ανάρτηση του Πολάκη έφτανε για να γκρεμίσει και αυτό το αφήγημα και να δικαιώσει όλους όσοι βλέπουν ότι μετά την πανδημία θα βρεθούν στο στόχαστρο οι επιστήμονες. Όπως και την απόφασή της κυβέρνησης να μη δημοσιοποιεί πρακτικά από τις συσκέψεις που γίνονται.

Οι απειλές και οι ύβρεις το Παύλου Πολάκη δεν προκαλούν έκπληξη. Αν και το να υποστηρίζει πως οι επιστήμονες μέλη της επιτροπής είναι «συνειδητοί εγκληματίες», αυτό εκφεύγει της πολιτικής κριτικής όπως τουλάχιστον θέλει ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας να χαρακτηρίζουν τα όσα ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζει ειδικά μέσω αναρτήσεων στα social media.

Όπως και το να κατηγορεί τους λοιμωξιολόγους, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τι ψήφισε ο καθένας σχετικά με ένα θέμα όπως η χρήση φαρμακευτικής αγωγής κατά του covid 19 στοχοποιώντας επί της ουσίας συγκεκριμένα πρόσωπα και παραπέμποντας στις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των αγανακτισμένων και άλλων «συλλογικοτήτων» σήκωνε αφίσες επικηρύσσοντας πολιτικούς, δημοσιογράφους και όλους όσοι δεν ακολουθούσαν τις θέσεις του, στήνοντας παράλληλα κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος.

Η φωτογραφία που ανάρτησε άλλωστε ο ίδιος παραπέμπει ακριβώς σε αυτή τη λογική. Αποτελεί ένα είδος bullying το οποίο σε συνδυασμό με τη φρασεολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της χώρας επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα αγγίζει το όρια της δολοφονίας χαρακτήρων.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, δεύτερη για το ίδιο θέμα, αναδεικνύει την ανάγκη υποστήριξης των λοιμωξιολόγων που έχουν κατ επανάληψη βρεθεί στο στόχαστρο όχι μόνο του συγκεκριμένου Βουλευτή αλλά και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Μάλιστα οι επιθέσεις ειδικά κατά του Σωτήρη Τσιόδρα είχαν δείξει το προηγούμενο διάστημα τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έλαβαν σάρκα και οστά με αναφορές και αρθρογραφία σε φίλα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης. Μάλιστα όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισαν διάφορες κατηγορίες, προσωπικές και πολιτικές.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει σε πολλούς εξ αυτών ότι εξυπηρετούν την πολιτική τακτική της κυβέρνησης γύρω από το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας αποδίδοντάς τους ρόλους εκφραστών των κυβερνητικών θέσεων.

Οι εν λόγω πάντως απειλές και ύβρεις του Παύλου Πολάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν την κυβέρνηση και την απόφαση που ελήφθη να δημιουργηθεί ένα είδος ασυλίας για τους λοιμωξιολόγους. Βασικό σκεπτικό της απόφασης αυτής ήταν να αποφευχθεί ένα μπαράζ μηνύσεων και δικαστικών διενέξεων από διαφόρων ειδών ψεκασμένους ή και από άλλους. Η ευθεία απειλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως ο κίνδυνος να βρεθούν προ εκπλήξεων είναι κάτι περισσότερο από ορατός.

Σε κάθε περίπτωση ομως ο Παύλος Πολάκης αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πριν το Πάσχα έστησε αντιπολιτευτικό αφήγημα πάνω στην τροπολογία της κυβέρνησης για την ασυλία των επιστημόνων προχωρώντας και σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου δήλωνε πως δεν κινδυνεύουν από διώξεις ή άλλου είδους προβλήματα.

«Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας» έγραφε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τονίσει με έμφαση ότι επι της ουσίας «προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο».

Και συμπλήρωνε ότι «Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες. Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός». 

Μόνο που ο στενός του συνεργάτης εμφανίζεται αφενός διαπομπεύει τους επιστήμονες αφετέρου επιρρίπτει ευθύνες για μια απόφαση που οπως ο ίδιος υποστηρίζει ελήφθη κόντρα σε αυτό που ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να γίνει αναφορικά με θεραπείες για τον κορονοϊό αφήνοντας ακόμη και υπονοούμενα πως το πράττουν με αλλότριους σκοπούς και στόχους.

Απευθυνόμενος στους επιστήμονες τονίζει μάλιστα ότι:

«ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ:

Η πιστεύετε πως αν υπάρξουν και φανούν στην πράξη θεραπείες που είναι αποτελεσματικές και μειώνουν την κακή έκβαση από τον κορωναιο ,θα φουντώσει το αντιεμβολιαστικο κίνημα (βλακώδης συλλογισμός)

2) Η έχετε άλλου τύπου δεσμεύσεις ,είτε με τα εμβόλια είτε με φάρμακα όπως η ρεμντεσιβιρη !

Η δίνετε κάλυψη στην κυβέρνηση που για εφτά μήνες κωφεύει στο να κινήσει τις διαδικασίες να τα φέρει!!!»

«ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ,ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΗ!!!» σημειώνει για να καταλήξει σημειώνοντα πως:

«ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΤΕ!!

Αυτό δεν θα μείνει έτσι.-»