8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Πώς εκτέθηκε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ: Από τον Σεπτέμβριο στο «τραπέζι» το κυβερνητικό σχέδιο για «φθηνή κατοικία»

Πώς εκτέθηκε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ: Από τον Σεπτέμβριο στο «τραπέζι» το κυβερνητικό σχέδιο για «φθηνή κατοικία»
Φωτογραφία αρχείου

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», στην οποία αναλύθηκε και το σχέδιο της «φθηνής κατοικίας», το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιγραφή ιδεών, λησμονώντας πως από τον Σεπτέμβριο είχε «πέσει στο τραπέζι» το συγκεκριμένο ζήτημα.

Βιαστική και πρόχειρη φαίνεται πως ήταν η ανακοίνωση - αντίδραση του ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την παροχή φθηνής κατοικίας σε εργαζόμενους με χρήματα του ΟΑΕΔ. Από τη Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για «αντιγραφή προτάσεων», την οποία μάλιστα ανέφεραν πως… δικαιολογούν ζητώντας, όμως, να αναφέρουν το ποιος έθεσε την κοινωνική στέγη στον δημόσιο διάλογο. Επισήμαιναν, δε, πως αυτό συνέβη από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, γεγονός όμως που δεν ευσταθεί.

Η πραγματικότητα εκθέτει τον κ. Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του που είτε δεν έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο τι έχει συζητηθεί στη δημόσια σφαίρα για το θέμα, είτε απλά θέλησαν να ρίξουν «άσφαιρα πυρά» προς την κυβέρνηση. Το ζήτημα της φθηνής κατοικίας για τα νέα ζευγάρια και της κοινωνικής στέγης, έχει «πέσει στο τραπέζι» και επεξεργάζεται από την κυβέρνηση, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από σειρά δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ επί του θέματος τα οποία πολύ εύκολα μπορεί να ανασύρει κανείς με μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση. Κάτι που, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, δεν συνέβη με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και τους συνεργάτες του.

Μάλιστα, τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να επαναλάβει και να υπερασπιστεί, εσφαλμένα, και η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέας του κόμματος. Στην εκπομπή Tonight στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24», σε συζήτηση όπου συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Λιακούλη επέμεινε στη θέση της παράταξής της, η οποία αποδείχθηκε πλήρως εσφαλμένη. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης σε ομιλία του σε συζήτηση που διοργάνωσε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος είχε πραγματοποιήσει αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα σημειώνοντας πως θα γίνουν σε επόμενο χρόνο ανακοινώσεις.

«Δεν ισχύει αυτό που είπε η κυρία Λιακούλη, ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο πρώτος που έφερε το θέμα της κοινωνικής στέγης», ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και εξήγησε δείχνοντας παράλληλα τα σχετικά δημοσιεύματα. «Υπάρχει δημοσίευμα 15 Σεπτεμβρίου 2021, δεν είχε εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης, που λέει ότι «η κυβέρνηση εξετάζει φτηνή στέγη για τα νέα ζευγάρια». Δεν το έφερε πρώτος ο κ. Ανδρουλάκης στον δημόσιο διάλογο, λυπάμαι πολύ», τόνισε.