Πώς ανοίγει ο τουρισμός - Υγειονομικά πρωτόκολλα, green pass και tests

Πώς ανοίγει ο τουρισμός - Υγειονομικά πρωτόκολλα, green pass και tests

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το επίσημο άνοιγμα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του ελληνικού τουρισμού. Το Σάββατο 15 Μαΐου η Ελλάδα θα αρχίσει να υποδέχεται πολίτες από όλον τον κόσμο που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας σε αυτό το τόσο «ιδιαίτερο» καλοκαίρι.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι έτοιμα στην πλειοψηφία τους, με τις βασικές οδηγίες για την υποδοχή των ξένων τουριστών να έχουν φτάσει ήδη σε όλες τις ελεγχόμενες εισόδους της χώρας. 

Η είσοδος στη χώρα θα είναι αυστηρή. Βασικό εργαλείο θωράκισης της δημόσιας υγείας θα είναι το green pass σε συνδυασμό με τη φόρμα PLF που θα πρέπει να έχει συνταχθεί  μέχρι 24 ώρες πριν από την άφιξη.

Με άλλα λόγια, το πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από την δεύτερη δόση, με την ταυτόχρονη ενημέρωση των αρχών για το πού σκοπεύει να κινηθεί ο επισκέπτης θα δημιουργήσουν την ασπίδα στη διασπορά του ιού αλλά και το απαραίτητο «κλειδί» που θα ξεμπλοκάρει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου. 

Το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Τουρισμού σε ειδική εκδήλωση στο Ιούνιο, αναμένεται να δημοσιοποιήσει εκ νέου τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και το βασικό επικοινωνιακό μήνυμα της Ελλάδας μερικές ώρες πριν από το επίσημο άνοιγμα της περιόδου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η λέξη που αναμένεται να ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλη είναι «ασφάλεια». 

Η ελληνική κυβέρνηση επενδύσει πολύ στην έννοια της υγειονομικής ασφάλειας αλλά και στις υποδειγματικές, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη, υπηρεσίες που μπορεί να παράσχει η χώρα μας στους τουρίστες κάθε ηλικίας.

«Στην Ελλάδα νοιαζόμαστε -αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων» σημειώνουν στην κυβέρνηση και σε όσους κακόβουλους  προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας, επισημαίνουν τα πολύ  σημαντικά διεθνή βραβεία και επαίνους που έχει αποσπάσει η Ελλάδα. 

Συμπληρωματικά πάντως στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου ευεργετικά στην επίτευξη ενός καλού κλίματος στη χώρα θα λειτουργήσει και η επαναλειτουργία μίας σειράς δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική κίνηση. 

Την Παρασκευή 21 Μαΐου θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75%, ενώ την Παρασκευή 28 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους αλλά μόνο για καθήμενους και με πληρότητα 50%.