ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Πορτογαλία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα, «παγώνει» η χαλάρωση των μέτρων στη Λισαβόνα

Πορτογαλία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα, «παγώνει» η χαλάρωση των μέτρων στη Λισαβόνα
APimages

«Φρένο» στην άρση της καραντίνας στη Λισαβόνα και σε άλλους τρεις δήμους βάζει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Εκτός της πρωτεύουσας, οι δήμοι Οντεμίρα (στη νότια Πορτογαλία), Μπράγκα και Βάλε ντε Κάμπρα (στη βόρεια Πορτογαλία) θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα ισχύοντα μέτρα έως τις 27 Ιουνίου.

Σε αυτούς τους δήμους, η τηλεργασία θα παραμένει υποχρεωτική εκεί, όπου είναι δυνατόν, ενώ θα συστήνεται στο υπόλοιπο της χώρας από τις 14 Ιουνίου, ημερομηνία της επόμενης φάσης της χαλάρωσης των μέτρων.

Σε αυτήν την ημερομηνία, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:30 έναντι στη 01:00 στην υπόλοιπη χώρα.

«Η κατάσταση σε αυτούς τους δήμους δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την άρση της καραντίνας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, διευκρινίζοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στη Λισαβόνα, ιδίως μεταξύ των «νεαρότερων ηλικιών».

Στην υπόλοιπη χώρα, η διαδικασία της άρσης της καραντίνας θα συνεχιστεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου από την κυβέρνηση.

Αυτά τα νέα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση των ωραρίων για ένα ευρύ σύνολο δραστηριοτήτων και την επιστροφή του κοινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις με ένα περιορισμό στο ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ