7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

«Πορνοφωτοτάσιον» η Ακρόπολη κατά Ζουράρι

«Πορνοφωτοτάσιον» η Ακρόπολη κατά Ζουράρι

Στην πολιτική είναι μεγάλο ζητούμενο να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Φαίνεται όμως πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το γινάτι βγάζει μάτι. Πότε οι βουλευτές του και πότε το κομματικό του όργανο κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν τη «ρεβάνς» με τη φωτογράφηση για τον οίκο Dior στην Ακρόπολη. Το κατά Κώστα Ζουράρι «πορνοφωτοστάσιον». Όπου,  κατά την «Αυγή», θα ανέβουν πεντάμετρα φορτηγά.

Με το φόβητρο των εννιάμετρων στην αρχή και τώρα πεντάμετρων, που (δήθεν) θα ανέβουν στον Ιερό Βράχο, κοιμάται και ξυπνά η καλή εφημερίδα. Πιθανότητα που δεν υπάρχει. Όπως έχει πει και ξαναλέει τώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αυτό «ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον».   

Για τη φωτογράφηση του οίκου στην Ακρόπολη, η απόφαση που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη σημειώνει:  «Τα οχήματα που  θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος».  Δηλαδή, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον  εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ». Και επίσης, η βάση του εργοταξιακού αναβατορίου δεν είναι Ιερός Βράχος.

Είναι απλό: μια βόλτα να κάνει κανείς μέχρι την Ακρόπολη, θα δει και πού βρίσκεται το αναβατόριο της ΥΣΜΑ (καμία σχέση με τον ανελκυστήρα των ΑΜΕΑ) και ότι οδηγούν συγκεκριμένοι μικροί δρόμοι προς αυτό. Η χρήση τους είναι απαραίτητη, καθώς η Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως διαχειρίζεται υλικά, και κυρίως μάρμαρο, που ζυγίζουν τόνους. Αυτά από κάπου θα έπρεπε να ανέβουν στην κορφή του λόφου. 

Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε στον 21ο αιώνα πως τα κομμάτια μαρμάρου και τα άλλα υλικά που χρειάζονται, θα ανέβουν με το… ζεμπίλι και την τροχαλία. Ξεκαθαρίζουμε πάντως ότι δεν υπάρχει δρόμος ή τρόπος να ανέβει κάτι βαρύ και ογκώδες χωρίς το αναβατόριο της ΥΣΜΑ.

Για όσους, δε, μπορεί αφελώς να πουν ότι τα φορτηγά είναι δυνατόν να ανέβουν με το αναβατόριο, θα πούμε ότι αυτό δεν γίνεται για πάρα πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος είναι οι διαστάσεις, που δεν το επιτρέπουν. Το κυριότερο: δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση ούτε και η φιλοσοφία από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της παραχώρησης της Ακρόπολης και άλλων μνημείων για τη φωτογράφηση του οίκου Dior. Κατανοητό. Ακατανόητο όμως να ακούγονται λέξεις όπως «πορνοφωτοστάσιον» για τη φωτογράφηση. Ακατανόητο και να επιστρατεύονται ερμηνείες αποφάσεων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Η αντιπολίτευση με το θέμα Dior έχει εξαντληθεί σε απελπιστικό βαθμό. Βρείτε κάτι καινούργιο, σύντροφοι, νισάφι!