Πορεία των συνταξιούχων στη Βουλή για τα αναδρομικά

Πορεία των συνταξιούχων στη Βουλή για τα αναδρομικά

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο κινητοποίησης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, με βασικό αίτημα την επιστροφή των περικοπών χωρίς αιτήσεις και αγωγές.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, όπου η αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη γραμματεία του Κοινοβουλίου, προκειμένου να κοινοποιηθούν τα αιτήματά τους στα πολιτικά κόμματα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Ιορδανίδης.

Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στο επόμενο διάστημα και τις ημερομηνίες των νέων κινητοποιήσεων θα τις αποφασίσουν, μετά από γενική συνέλευση.

«Απαιτούμε τώρα την επιστροφή των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων, βάσει των αποφάσεων του ΣΤΕ και των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων που καθημερινά αποφασίζονται, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους», δηλώνουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: 

«Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. (Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος) αποφάσισε την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα), την Τρίτη , 13 Νοέμβρη 2018, με αίτημα την άμεση επιστροφή των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις.

Απαιτούμε τώρα την επιστροφή των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων, βάσει των αποφάσεων του ΣΤΕ και των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων που καθημερινά αποφασίζονται, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους.

Απαιτούμε τώρα την επιστροφή σε όλους τους συνταξιούχους, και όχι επιλεκτικά σε ορισμένους, την επιστροφή των αναδρομικών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς επίσης των Δώρων και των Επιδομάτων Αδείας, ώστε οι συνταξιούχοι να μην σύρονται στον ΕΦΚΑ για αιτήσεις και στα δικαστήρια για αγωγές.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των Συνταξιούχων να δώσουν δυναμικά το παρών την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιστροφή των μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις μας που μας έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο».

Φωτογραφίες intime news