Πορεία «για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» διοργανώνει ο Ν. Μπαχτσελί

Πορεία «για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» διοργανώνει ο Ν. Μπαχτσελί

Να επανεξεταστεί το status των Δωδεκανήσων, λέγοντας πως θα κάνει το θέμα «σημαία» εντός και εκτός της χώρας του ζήτησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος ανακοίνωσε πορεία στη Σμύρνη «για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα και οι τύραννοι αφέντες της θέλουν να μας περικυκλώσουν, αλλά έχουν τεκμηριώσει το κενό ιδιοκτησίας αυτών των νησιών. Η Τουρκία έχει δικαίωμα στα Δωδεκάνησα, έχει αναμνήσεις και ίχνη, που δεν σβήνουν», δήλωσε σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα και οι τύραννοι αφέντες της θέλουν να μας περικυκλώσουν, αλλά έχουν τεκμηριώσει το κενό ιδιοκτησίας αυτών των νησιών. Η Τουρκία έχει δικαίωμα στα Δωδεκάνησα, έχει αναμνήσεις και ίχνη, που δεν σβήνουν»

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σμύρνης από 12 επιτροπές του ακροδεξιού κόμματος, με 80 περίπου μέλη – εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων, όπως έγινε γνωστό.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Μπαχτσέλι δήλωσε ότι τα νησιά των Δωδεκανήσων πρέπει να επανεξεταστούν νομικά, λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «αυτά τα νησιά αφαιρέθηκαν άδικα από εμάς».