Πομπέο: Ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας, ΗΠΑ - Συζητήσαμε την αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Πομπέο: Ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας, ΗΠΑ - Συζητήσαμε την αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι ισχυρές τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε νέα ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή τη συνάντηση που είχε το πρωί τη Δευτέρας με τον Νίκο Δένδια στη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε, δε, πως με τον Έλληνα ομόλογό τους συζήτησαν για την αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο ενώ νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «ζωτικό συνεργάτη» ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τον κ. Πομπέο στην ατζέντα της συνάντησης πέραν των ελληνοαμερικανικών σχέσεων βρέθηκαν και τα δυτικά Βαλκάνια αλλά και η αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Ν. Δένδιας: Συζητήσαμε για τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας

«Είναι πάντα τεράστια χαρά να συναντώμαι με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ανάρτηση του κ. Πομπέο.

«Η πρώτη σας επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους για την περαιτέρω προώθηση της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Ανυπομονώ να συναντηθούμε ξανά στην Κρήτη» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Πομπέο: «Στο υψηλότερο επίπεδο οι διμερείς σχέσεις» - Δένδιας: «Ισχυροί δεσμοί με τις ΗΠΑ»

«Το κοινό στρατηγικό όραμα» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτείων επισήμανε σε νέο μήνυμά του που ανάρτησε στο twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Ο επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε «ζωτικό συνεργάτη» την Ελλάδα και τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο «υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών». 

«Είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συμμετάσχει, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.