8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Πολύ στενά συνδεδεμένοι σύμμαχοι Γερμανία και ΗΠΑ, τόνισε ο Σολτς από τον Λευκό Οίκο

Πολύ στενά συνδεδεμένοι σύμμαχοι Γερμανία και ΗΠΑ, τόνισε ο Σολτς από τον Λευκό Οίκο
Ap Images

«Πολύ στενά συνδεδεμένοι» σύμμαχοι είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς από τον Λευκό Οίκο, πριν από τη συνάντηση με τον Προέδρο Τζο Μπάιντεν. Μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα των συνομιλιών, ο κ. Σολτς προέταξε την ουκρανική κρίση.

«Εκτιμώ πολύ ότι έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα θέματα που θίξατε, είναι όλα πολύ σημαντικά», δήλωσε ο Σολτς, αναφερόμενος στην αρχική τοποθέτηση του Προέδρου Μπάιντεν για τη «ρωσική επιθετικότητα στην Ευρώπη», τις σχέσεις με την Κίνα, τα Δυτικά Βαλκάνια, την πανδημία, την κλιματική αλλαγή και την G7, της οποίας η Γερμανία ασκεί την προεδρία από την 1η Ιανουαρίου.

«Πολύ σημαντική συνάντηση»

«Είμαστε πολύ στενά συνδεδεμένοι σύμμαχοι, συνεργαζόμαστε εντατικά και αυτό είναι απαραίτητο για τα βήματα που έχουμε μπροστά μας, όπως η αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Καγκελάριος για να καταλήξει: «Είναι λοιπόν σημαντική συνάντηση σε μια πάρα πολύ σημαντική χρονική στιγμή».

Μετά την αρχική κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών στο Οβάλ Γραφείο, θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, στις 15:15 (τοπική ώρα).