ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

«Πολλή δουλειά και όχι λόγια» ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων ο Β. Κικίλιας

«Πολλή δουλειά και όχι λόγια» ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων ο Β. Κικίλιας

«Πολλή και συστηματική δουλειά και καθόλου λόγια»  ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από τους διοικητές   των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές  των νοσοκομείων της επικράτειας, με τους οποίους είχε συναντήσεις. Τόνισε, δε, είναι ανάγκη να συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την  για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι συναντήσεις έγιναν στο  πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19.Συνολικά παραβρέθηκαν 150 διοικητές

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους διοικητές να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού και να μη γίνονται λάθη στις διαδικασίες των πρωτόκολλων, γιατί αυτά τα πρωτόκολλα μας έφεραν μέχρι εδώ. 

Τους είπε, επίσης, ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι με τους ίδιους κανόνες υπενθυμίζοντας τους ότι υπάρχει και η διαδικασία της αξιολόγησης των διοικητών, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο ανταποδοτικότητας βάσει του οποίου πρέπει να πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους  (π.χ. μείωση στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, προστασία ασθενών, βέλτιστη  οικονομική λειτουργία, σωστός καταμερισμός ευθυνών κτλ). 

Ο γ.γ. Ιωάννης  Κωτσιόπουλος τους εξήγησε πως μπορούν να κάνουν χρηστή οικονομική διαχείριση. Το νοσοκομείο στο Ρίο για παράδειγμα έχει βάλει ήδη σε τάξη τα οικονομικά του. 

Εν μέσω κορονοϊού έχουν γίνει πάνω από 7.000 προσλήψεις στην υγεία, εκ των οποίων μόνιμες είναι 3.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Στόχος είναι να προληφθούν 942 μόνιμοι γιατροί το επόμενο διάστημα. Μέσω μιας ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας έχει μειωθεί στο 1/3 ο χρόνος των διαδικασιών για την πρόσληψης τους. Την επομένη εβδομάδα αναμένεται να αναλάβουν οι πρώτοι 100-150 όλων των ειδικοτήτων.

Επίσημη πρώτη και για την νέα υφυπουργό αρμόδια για θέματα ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη. Την καλωσόρισε από το βήμα ο βασικής Κικίλιας. Η ιδία είπε ότι είναι πολύ χαρουμενη που είναι σε αυτήν την οικογένεια της υγείας και ότι θέλει να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία.