7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Χρ. Καλογρίτσας στην προανακριτική: Πολλές οι συναντήσεις με Αρτεμίου, Παππά - Νέο sms που αφορά την εγγυητική

Πολλές οι συναντήσεις με Αρτεμίου, Παππά -  Νέο sms που αφορά την εγγυητική

Ένα νέο sms στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανάγκη να πιεστεί εκπρόσωπος της εταιρείας CCC προκειμένου να εκδοθεί η εγγυητική για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών φέρεται να εμφάνισε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική σημειώνοντας παράλληλα ότι συνάντησε πολλές φορές τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου για τον οποίο δήλωσε πως «ήταν ο ίδιος ο κύριος Παππάς»

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας που καταθέτει εκ νέου στην προανακριτική στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε μήνυμα που διαθέτει και το οποίο, όπως φέρεται να δήλωσε, προέρχεται από τον πρώην υπουργό και του ζητά να πάρει τον Σάμερ Χούρι της CCC για την εγγυητική. «Να το στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση», είναι η αναφορά στο μήνυμα σύμφωνα με τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Επιπλέον ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολαβος» απαντώντας σε ερωτήσεις μίλησε για την παρουσία του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου σε συναντήσεις που είχε με τον Νίκο Παππά υποστηρίζοντας, όπως έγινε γνωστό, ότι θα έφερνε λεφτά για τη συμμετοχή στη διαδικασία της απόκτησης τηλεοπτικής άδειας

Αθ. Πλεύρης: Ο κύριος Αρτεμίου έλεγε πως θα έβαζε ο ίδιος λεφτά ή για λογαριασμό τρίτων; 

Χρ. Καλογρίτσας: Ήταν ο Αρτεμίου ο ίδιος ο κύριος Παππάς. Είχε τον τρόπο λόγω των επαφών του να φέρει λεφτά. Ο Αρτεμίου έλεγε πως 99% είχαν τα χρήματα και ο Παππας έλεγε 100%. 

Στο πλαίσιο αυτό ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι τα παραπάνω δεν «ευδοκίμησαν» προσθέτοντας πως «Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα του αν θα καταστρεφόμουν ή όχι χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα. Ήταν ο Νίκος Παππας και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι. Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών ...δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν για αυτό».

Εν συνεχεία φέρεται να υποστήριξε πως ακόμη και την επιστολή της αποχώρησής του τη «συνέταξε ο Παππάς και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν "ή έτσι ή φεύγεις από εδώ". Με εκβίασαν. Και τελικά είπα "οκ έτσι"».

Ο μάρτυρας μίλησε και για συναντήσεις που είχε με επιχειρηματίες και απαντώντας σε ερώτηση αν είχε επαφές και με άλλα πρόσωπα εκτός από των Δ. Κοντομηνά και Β. Μαρινάκη, σημείωσε ότι: «Με έστελναν. Δεν πήγαινα. Είδα κι αλλά πρόσωπα. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ. Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά. Είδα άλλους επιχειρηματίες...» 

Τονίσε, δε, πως «Μου είπε ο Μαρινάκης πως "ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νίκο για το θέμα". Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη». 

 Αθ. Πλεύρης: Άρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές; 

Χρ. Καλογρίτσας: Σας το είπα. Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν χρησιμοποιούσαν εμένα. 100% ο Παππας είχε πει πως δεν υπάρχει συμφωνία όταν δεν υπήρξε.