7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Politico: Υπό τον φόβο της ακροαριστερής βίας η Ελλάδα

Politico: Υπό τον φόβο της ακροαριστερής βίας η Ελλάδα

Ένα νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων που κορυφώθηκαν με την έκρηξη παγιδευμένου δέματος μέσα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, δείχνει ότι το "νόμος και τάξη" ίσως αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Σύμφωνα με το Politico ενώ οι επιθέσεις μικρής κλίμακας σε επιχειρήσεις, την αστυνομία και πολιτικούς από ακραίες αριστερές ομάδες δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα, τα πρόσφατα περιστατικά με τον Λουκά Παπαδήμο και την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, μαρτυρούν ότι οι "φιλοδοξίες" των συγκεκριμένων ομάδων αναβαθμίζονται.

Στο σημείο αυτό το Politico παραθέτει δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τονίζει ότι "είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια" και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση ενώ ως κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία. Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, o Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει τους πιθανούς στόχους.

"Είναι πολύ ανησυχητικό - είναι ανησυχητικό για μένα από την άποψη της προσωπικής μου ασφάλειας, αλλά και γενικά ανησυχητικό", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Politico κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Βρυξέλλες. "Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο με ενδιαφέρει βαθιά γιατί έχασα μέλος της οικογένειάς μου το 1989  από την εγχώρια τρομοκρατία", συμπληρώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, το Politico φιλοξενεί δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει "μερικές από τις πιο αυστηρές νομοθετικές διατάξεις για τρομοκρατικές ενέργειες" και "σημειώνει πρόοδο στην αντιμετώπιση μελών τρομοκρατικών ομάδων".

Αναφορά γίνεται και στα Εξάρχεια, τα οποία σύμφωνα με το άρθρο έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως η θερμοκοιτίδα αυτών των βίαιων ομάδων. "Είναι μια περιοχή όπου το κράτος έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο", δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Politico, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, όπως υποστηρίζει το Politico.

Φωτογραφία: Sooc