Πολάκης: Δεν θα μου μάθει ιατρική ο Τσιόδρας – Σκληρή απάντηση Πλεύρη

Πολάκης: Δεν θα μου μάθει ιατρική ο Τσιόδρας – Σκληρή απάντηση Πλεύρη

«Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική, ξέρουμε και εμείς» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί δικαιωμένος για το θέμα των μονοκλωνικών φαρμάκων με τον υπουργό Υγείας, Αθ. Πλεύρη να επισημαίνει ότι «το φάρμακο που πρότεινε (σ.σ. ο Π. Πολάκης) ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα».

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίσθηκε στη συζήτηση στη Βουλή για τα μονοκλωνικά αντισώματα επιδιώκοντας να δείξει ότι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν αποφεύγοντας φυσικά να αναφερθεί στο γεγονός ότι τα φάρμακα αυτά μόλις εγκρίθηκαν αφ ενός αφετέρου η χορήγησή τους δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία και δεν αφορά όλους τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας όσα αναφέρει επί μήνες σε αναρτήσεις του στο facebook υποστηρίζοντας πως δικαιώθηκε προσωπικά και οι αρμόδιοι είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι για το θάνατο έξι χιλιάδων ανθρώπων.

«Αν η κυβέρνηση είχε φέρει 20.000 μονοκλωνικά είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σώσει τουλάχιστον 6.000 συνανθρώπους μας. Πείτε με όπως θέλετε αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ ούτε θα το συγχωρήσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας για να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ξέρουμε κι εμείς ιατρική. Δεν θα την ξεχάσουμε. Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική. Το 82,5% των θανάτων είναι ηλικίες άνω των 65. Είχα πει από την αρχή ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Η κυβέρνηση άφησε να πεθάνουν όσους πάνω από 65 δεν εμβολιάστηκαν ή εμβολιάστηκαν και δεν τους έπιασε το εμβόλιο».

Υπενθυμίζεται πως ο Π. Πολάκης σε συνεχείς αναρτήσεις του και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωνε ότι πρέπει να γίνουν εισαγωγές μονοκλωνικά αμφισβητώντας ταυτόχρονα τα εμβόλια και τις διαδικασίες εμβολιασμού. Μάλιστα την ώρα που ζητούσε να χορηγηθούν συγκεκριμένα φάρμακα δήλωνε πως ο ίδιος κάνει μόνο τα δοκιμασμένα εμβόλια και όχι τα πειραματικά όπως αυτά που αφορούν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι δε επιθέσεις κατά του Σ. Τσιόδρα είναι διαρκής όπως και κατά άλλων μελών της επιτροπής των ειδικών, σε προσωπικό δέ επίπεδο ενώ κατ επανάληψη έχει υποστηρίξει πως λειτουργούν ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης...

Σκληρή απάντηση Πλεύρη

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας ο οποίος αφενός σημείωσε ότι αν ο Πολάκης καλούσε τον κόσμο να εμβολιαστεί αν να στέλνει μηνύματα τότε ίσως και η διαδικασία να ήταν διαφορετική αφετέρου σημείωσε πως το ζήτημα με τα μονοκλωνικά φάρμακα δεν είναι απλό. Σίγουρα όπως είπε δεν είναι για όλους και ειδικά για όσους ασθενείς νοσούν βαριά.

Απευθυνόμενος δε στον Παύλο Πολάκη τόνισε ότι «Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση»

Αποκάλυψε δέ ότι το φάρμακο που πρότεινε μέσω διαδικτύου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας «ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα» καταλήγοντας: «Και αυτός μας έλεγε να το δώσουμε στον κόσμο»