Πολ Κρούγκμαν: Απίστευτο αλλά η Ελλάδα συνέτριψε την καμπύλη

Πολ Κρούγκμαν: Απίστευτο αλλά η Ελλάδα συνέτριψε την καμπύλη

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη, επιφύλαξε επαίνους για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα διαχειρίστηκε τον κορονοϊό. 

Μέσω της στήλης του στην εφημερίδα New York Times, ο Κρούγκμαν αναφέρθηκε στους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ γράφοντας ότι «Η συντριβή της καμπύλης δεν είναι εύκολη αλλά είναι πολύ πιθανή. Στην ουσία πολλές άλλες χώρες, από τη Νότια Κορέα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και μέχρι και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, την Ελλάδα, το έχουν ήδη καταφέρει».

Ο Κρούγκμαν ψέγει αποκλειστικά τον Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας «Για κάποιο διάστημα φαινόταν ότι η κυβέρνηση  ήταν επιτέλους πρόθυμη να πάρει στα σοβαρά τον κορονοϊό. Στα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση εισήγαγε οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αν και χωρίς να επιβάλει ουσιαστικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς... Τον τελευταίο καιρό το μόνο που ακούμε ομως από τον Λευκό Οίκο είναι ότι πρέπει να ανοίξουμε ξανά την οικονομία, παρόλο που δεν είμαστε πουθενά κοντά στο σημείο που πρέπει να το κάνουμε χωρίς να διακινδυνεύσουμε ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων».