ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας - Δεν κατάφερε συνάντηση με την Αχτσιόγλου

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας - Δεν κατάφερε συνάντηση με την Αχτσιόγλου

Ασπίδες και γκλοπ μπροστά από τις κλούβες των Ματ στην Ηρωδου Αττικού άφησαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διώξεις που τους ασκούνται από την κρατική ασφάλεια, ενώ κατέθεσαν λουλούδια και στο άγαλμα του «Δρομέα».

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αφού πραγματοποίησε συγκέντρωση στον «Δρομέα», κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας με στόχο να συναντηθεί με την Έφη Αχτσιόγλου.

Προσπάθησαν μάλιστα να εισβάλουν στο υπουργείο αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ η υπουργός Εργασίας αρνήθηκε τη συνάντηση.

Αρχικά μέλη της Ομοσπονδίας αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο υπουργείο Εργασίας (όταν το αίτημα τους για συνάντηση με την κυρία Αχτσιόγλου απορρίφθηκε).

Όταν απέτυχαν έτρεξαν προς την είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο όταν ενημερώθηκαν ότι πρόκειται για... λάθος υπουργείο από τον μοναδικό αστυνομικό που το φρουρούσε κινήθηκαν προς παρακείμενη στοά, θεωρώντας ότι συνδέεται με αυτή του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, προς απογοήτευσης τους και εκεί βρήκαν κατεβασμένα ρολά. Η τελευταία πρόταση του προεδρείου, μετά τις απανωτές αποτυχίες εισβολής σε κάποιο υπουργείο, είναι η πραγματοποίηση πορείας προς το υπουργείο Υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, τελικά, συναντήθηκε με τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και ανέφερε ότι σαν υπουργείο Εργασίας δεν έχουν κάποια αρμοδιότητα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ επισήμανε ότι η κυρία Αχτσιόγλου ταξιδεύει για Βρυξέλλες αλλά θα επικοινωνήσει μαζί της ώστε να πραγματοποιηθεί κάποια συνάντηση.

Συγκεκριμένα,  σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, πράγμα το οποίο προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».

Η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».

Φωτογραφίες intime news